Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Η ομάδα Phototour στον ποταμό Ράδο


Στον ποταμό Ράδο και τη Μονή Αυγού βρέθηκε πριν ένα μήνα (14 Απριλίου 2013) η ομάδα Phototour.

Το  Phototour αποτελείται από μια ομάδα φωτογράφων που μέσα από διαφορετικούς δρόμους έφτασαν σε ένα  κοινό  σημείο επαφής που δεν είναι άλλο από την αγάπη  τους για την φωτογραφία και το "shooting". Μέσα από  το φωτογραφικό τους φακό εξορμούν σε τοπία  που συχνά έχουν ιστορικές αναφορές  και  μοναδική  ομορφιά  αλλά και σε  τοποθεσίες  άγνωστες  στο ευρύ  κοινό. Αγγίζουν κορυφές, διαβαίνοντας  άγρια  από την μοναξιά μονοπάτια που καταλήγουν σε μοναστήρια  που χτίστηκαν εδώ και αιώνες.  Συναντούν ποτάμια  και  παραλίες αποκομμένες από το θόρυβο της πόλης. Φτάνουν σε γραφικά  χωριά  που ο χρόνος και η εξέλιξη φαίνεται να μην τα έχουν αγγίξει, έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους και  τον τρόπο ζωής τους,  φωτογραφίζοντας μοναδικές στιγμές της καθημερινότητας τους.


Όλες αυτές τις εμπειρίες μέσα από τις διαδρομές των εικόνων τους επιλέγουν να τις μοιραστούν  με κόσμο που αγαπάει εξίσου την φωτογραφική τέχνη -  είτε από επαγγελματική είτε από ερασιτεχνική σκοπιά. Δημιουργούν  σύνολα φωτογραφικών εξορμήσεων επιδιώκοντας να γνωρίσουν και να επινοήσουν ξανά την ομορφιά του περιβάλλοντος  και των ζωντανών οργανισμών.



Επιθυμία του Phototour είναι  η ουσιαστική  γνωριμία με τον  κάθε τόπο να περάσει στην φωτογραφική ματιά του κάθε συμμετέχοντα. Αυτή  την  στόχευση θα ενισχύσουν  και τα workshop που σχεδιάζει η ομάδα. Στα workshop  περιλαμβάνονται  τεχνικά θέματα φωτογραφίας,  πληροφορίες σχετικά με την ιστορικότητα  του τόπου που θα επισκέπτονται, αλλά και ζωντανός διάλογος.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν είναι από την ομάδα του Phototour στο facebook, το έργο της οποίας μπορεί να βρεθεί στην παρακάτω ιστοσελίδα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου